Ziua Indragostiţilor


Ziua indragostitilor, cunoscuta si sub numele de Valentines Day sau Ziua Sfantului Valentin, este sarbatorita in intreaga lume pe 14 februarie. Aceasta zi este dedicata iubirii si dragostei, si este marcata prin schimbul de daruri, mesaje si declaratii de dragoste intre persoanele iubite. Originea acestei sarbatori este inca controversata, dar se crede ca a inceput ca o sarbatoare pagana romana care celebra iubirea si fertilitatea in luna februarie. In secolul al IV-lea, Papa Gelasius al IV-lea a declarat 14 februarie ca fiind ziua in care se celebra Sfantul Valentin, un preot care a fost martirizat pentru credinta sa in Evul Mediu. In prezent, Ziua Indragostitilor este celebrata in intreaga lume, fiind marcata prin schimbul de daruri simbolice, cum ar fi trandafiri rosii si inimioare de ciocolata, precum si prin declaratii de dragoste si mesaje romantice. Oamenii ii ofera iubitilor lor cadouri si se intalnesc pentru a sarbatori aceasta zi speciala impreuna. Cu toate ca aceasta zi este asociata in principal cu iubirea romantica, este important sa nu uitam ca dragostea nu se limiteaza la relatiile romantice. Este important sa aratam dragostea si aprecierea noastra si fata de familia si prietenii nostri, precum si fata de noi insine.

Ziua Indragostitilor este o sarbatoare internationala care celebra dragostea si iubirea. Este un moment important pentru a arata persoanelor dragi cat de mult le apreciem si cat de mult le iubim, fie ca este vorba despre o iubire romantica sau o iubire platonic. Este o zi sa ne amintim sa aratam dragostea si aprecierea fata de cei din jurul nostru, in fiecare zi.

Mai jos puteti gasi o mica colectie de mesaje de ziua indragostitilor:

Oricât de speciale ar fi cuvintele nici măcar nu pot să înceapă să-ţi spună despre toată amploarea dragostei pe care ţi-o port în sufletul meu.


Ziua indragostitilor e un motiv in plus sa iti spun ca in fiecare zi, toate gandurile mele, toate emotiile mele, ti le dedic tie. Te iubesc!


Când sunt cu tine mă pierd in privirea ta… Mă regăsesc abia atunci când nu eşti lângă mine şi tot ce-mi doresc e să mă pot pierde din nou in ochii tăi… te iubesc...


Eşti o floare crescută în inima mea. Promit să-ţi fiu aer, apă, pământ. Dar tu trebuie să-mi promiţi că vei înflori doar in inima mea.


De când mi-ai apărut in viata mea, viaţa-mi este mai frumoasă, lumea imi pare mai frumoasă, pentru că tu eşti alături de mine si ma faci sa fiu mai iubitor...

Pentru mai multe mesaje de ziua indragositilor puteti vizita pagina cu mesaje de dragoste.