1Iunie - Ziua Internațională a Copilului

La 23 aprilie 1920, Turcia a organizat prima celebrare națională a acestei sărbători.

Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită la 1 iunie, este o zi în care ne amintim cu toții de vremurile dulci și lipsite de griji ale tinereții noastre inocente alături de tânăra generație. Este ziua în care facem un nou efort pentru a înțelege că interesele copiilor trebuie să fie pe primul loc și că aceștia au nevoie de sprijinul și atenția noastră zilnică. ONU a aprobat acest proiect și a declarat că unul dintre obiectivele sale principale este protejarea drepturilor, bunăstării și vieții copiilor.
Prin adoptarea la 20 noiembrie 1959 a Declarației privind drepturile copilului, s-a afirmat că toți copiii, indiferent de rasă, țară, origine socială, avere sau altă poziție, au un drept egal la educație, școlarizare, securitate socială, creștere fizică și dezvoltare spirituală. Ziua Copilului este o șansă de a respecta și de a iubi copiii, de a-i sprijini, de a ne încuraja comunitatea și familia și de a-i ajuta să crească și să devină oameni sănătoși, fericiți și de succes. Copiii sunt simplu de iubit datorită naturii lor sensibile.

 

Iar pentru cei care sunt in cautarea urarilor cu ziua copiilor le gasiti usor pe pagina noastra: urari cu ziua copilului.